2024 Walmart Marktplaats: Nieuwe categorieën, verbeteringen in de klantervaring en groeikansen

2024 Walmart Marktplaats: Nieuwe categorieën, verbeteringen in de klantervaring en groeikansen

De 2024 Walmart Marketplace Seller Summit sloot de zomer af en bood verkopers nieuwe kansen. Het evenement legde de nadruk op strategische manieren om te groeien vóór het drukke verkoopseizoen en de toenemende concurrentie. De belangrijkste discussies gingen over opkomende trends, met name hoe je gepersonaliseerde klantervaringen kunt creëren en deze kunt inzetten voor succes.

Naast deze discussies kondigde Walmart de uitbreiding aan van verschillende belangrijke productcategorieën:

  • Premium Schoonheid: Walmart introduceerde een nieuwe Premium Beauty-sectie met meer dan 20 merken populaire huid- en haarverzorgingsproducten. Dit initiatief sluit aan bij Walmart’s doel om een topbestemming voor schoonheidsproducten te worden.
  • Tweedehands koopwaar: Het nieuwe ‘Resold at Walmart’-initiatief werd gelanceerd en biedt een platform voor tweedehands artikelen in verschillende categorieën, waaronder luxe mode, elektronica en meer. Deze stap ondersteunt duurzaamheid en biedt klanten betaalbare kwaliteitsopties.
  • Verzamelobjecten: Walmart heeft zijn collectibles-sectie uitgebreid met items zoals actiefiguren, ruilkaarten en sportmemorabilia. Walmart ziet af van commissiekosten voor verzamelobjecten tot 31 oktober 2024 om verkopers te ondersteunen.

De gunstige voorwaarden van Walmart zijn bedoeld om nieuwe verkopers aan te trekken in een steeds competitievere markt. Met de toenemende concurrentie van platforms als eBay, Amazon en TikTok Shop positioneert Walmart zich als een sterke optie voor verkopers die willen doorbreken op de enorme Amerikaanse markt.

Hoe kan M2E Pro deze nieuwe categorieën ondersteunen?

M2E Pro biedt krachtige tools waarmee verkopers hun voordeel kunnen doen met de nieuwe uitgebreide categorieën van Walmart. Lees hier hoe het een impact kan hebben:

Productvariatiebeheer vereenvoudigen

In categorieën zoals Premium Beauty zijn producten vaak verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren of geuren. M2E Pro stelt verkopers in staat om deze variaties in één aanbieding op te nemen, wat de winkelervaring voor klanten vereenvoudigt en tegelijkertijd de voorraad overzichtelijk en rommelvrij houdt.

Advertenties van tweedehands artikelen en verzamelobjecten optimaliseren

De conditie van het product – nieuw, gebruikt of opgeknapt – is essentieel voor tweedehands artikelen en verzamelobjecten. Met M2E Pro kunnen verkopers deze conditievariaties vermelden en verschillende opties en prijzen weergeven. Dit vereenvoudigt de keuze voor de klant en houdt de voorraad overzichtelijk en efficiënt.

Bulklijsten en real-time synchronisatie

Voor verkopers in categorieën zoals Resold at Walmart en Collectibles stroomlijnt M2E Pro het uploaden van bulk listings, wat tijd bespaart bij het beheren van uitgebreide voorraden. Het synchroniseert ook voorraadniveaus, prijzen en orderbeheer in realtime, waardoor het risico op oververkoop afneemt.

Walmart-specifieke functies

M2E Pro ondersteunt Walmart-specifieke functies zoals pre-orders, een waardevol hulpmiddel voor verkopers in de categorie Collectibles. Het zorgt er ook voor dat wordt voldaan aan de unieke aanbiedingseisen van Walmart, zoals die in de Premium Beauty-sectie. Hierdoor kunnen verkopers volledig profiteren van Walmart’s marktplaats promoties, zoals 0% commissie op verzamelobjecten tot 31 oktober 2024.

Efficiënte oplossingen voor fulfilment

Als uw bedrijf meerdere productcategorieën omvat, is een gestroomlijnde logistiek essentieel. M2E Pro helpt dit proces te optimaliseren door orders van Walmart Fulfillment Services (WFS) automatisch rechtstreeks in je Adobe Commerce systeem te importeren. U kunt WFS-bestellingen eenvoudig volgen en onderscheiden van andere bestellingen door speciale voorvoegsels in te stellen voor bestellingen die via WFS worden uitgevoerd. Dit zorgt voor efficiënt orderbeheer en houdt je concurrerend in categorieën waar veel vraag naar is, zoals schoonheidsproducten of verzamelobjecten.

Conclusie

Door gebruik te maken van M2E Pro kunnen verkopers volledig profiteren van Walmart’s groeiende markt, terwijl de complexiteit van het beheren van variaties, voorraad en fulfillment wordt vereenvoudigd. Terwijl Walmart haar aanbod uitbreidt, rust M2E Pro verkopers uit met de tools die ze nodig hebben om te slagen in dit concurrerende landschap.

Blijf op de hoogte voor meer eCommerce updates – we houden je op de hoogte van de laatste markttrends!

0 Shares:
Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert